Hoe kies ik de juiste voerbak voor mijn hond?

Silke- 28/05/'22

Er is heel veel keuze tussen verschillende soorten materiaal voor de voer- of drinkbak van je hond. Maar welk materiaal kies je nu het beste? We zetten de verschillen kort voor je op een rij. 

Plastic
Plastic voerbakken zijn goedkoop en kan je makkelijk schoonmaken door ze in de vaatwas te stoppen. Plastic voerbakken wegen niet veel en kan je makkelijk meenemen op verplaatsing. Een bak van plastic kan echter makkelijk stukgebeten worden door je hond of bekrast worden. Hierdoor kunnen er zich bacteriën vormen of kan het plastic zelfs een smaakje afgeven aan het drinkwater.

 

Roestvrij staal
Een voer- of drinkbak van roestvrij staal is eveneens een goedkope oplossing. Ze zijn vaatwasbestendig en kunnen een rubberen anti-sliprand bevatten zodat de bak niet wegschuift wanneer je hond eruit eet. Een roestvrije voerbak gaat over het algemeen lang mee en zijn een goede optie voor buiten. Ze komen echter niet in verschillende designs of kleurtjes. 

Keramische voerbak
Keramische voer-en drinkbakken zijn dankzij hun laagje glazuur makkelijk schoon te houden en kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden. De kommen vervaardigd uit natuurlijke producten wegen zwaarder dan de meeste alternatieven en zijn vaak voorzien van anti-slipvoetjes. Zit zorgt ervoor dat ze stabiel blijven staan wanneer je hond eruit eet. Deze voerbakken bestaan in verschillende uitvoeringen en kleuren zodat ze perfect in elk wooninterieur passen. Je moet ze wel voorzichtig hanteren want ze kunnen makkelijk stukvallen. Deze voerbakken zijn ook vaatwasbestendig maar hier draagt de voorkeur om ze met de hand schoon te maken. 

 
Verhoogde voerbakken
Voerbakken in de hoogte zijn ideaal voor oudere honden met gewrichtsproblemen. Het zorgt voor minder belasting van de nek doordat de roestvrijstalen bakken in de hoogte geplaatst worden. Zorg wel dat je de voerbakken op de geschikte plaatst voor jouw hond. 

Deze vier types voerbakken kan je terugvinden in de shop van 'tHuisdiertje. Kies het type materiaal dat het beste bij jou en jouw hond past. Hou je van goedkoop en makkelijk mee te nemen? Kies dan voor roestvrijstaal of plastic. Mag het wat meer design en duurzaam zijn? Kies van voor de keramische bakken.