Hoe onderhoud je de drinkfontein van je kat?

Katten houden van nature uit van stromend water. Het is namelijk een veiligere keuze om te kiezen voor stromend in plaats van voor stilstaand water. Je koos dus voor een drinkfontein voor je kat. Goed gedaan! Maar hoe onderhoud je deze fontein nu? Dat is gelukkig niet zo moeilijk.

Het onderhoud van je Cas&Lux drinkfontein:

- Vul de fontein dagelijks bij met nieuw, vers drinkwater zodat het fonteintje goed gevuld blijft en je kat toegang heeft tot voldoende water.

- Vervang om de 3 à 4 dagen al het water. Na verloop van tijd kan het water vuil worden door bv. haartjes of vuil. Ververs het daarom regelmatig. 

- Spoel de filter elke week uit door deze onder de kraan af te spoelen. 

- Was om de twee weken het gehele fonteintje af. Gebruik hiervoor het bijgeleverde borsteltje en spons. De fontein is doorzichtig wat het makkelijk maakt om de schoonheid ervan in de gaten te houden. Je zal na verloop van tijd een soort groene aanslag op het fonteintje zien. Daarom is het aangeraden elke twee weken de fontein volledig uit te kuisen. 

- Vervang de filter om de twee maanden. De filter zuivert het water en is dus belangrijk om vers, schoon water te leveren aan je kat. Vervang deze dus elke 2 maanden. Bij de aankoop van je fontein zitten al 2 filters inbegrepen, je kan extra filters aankopen in de webshop (doosje van 4). 

Als je al deze stappen aanhoudt zullen jij en je kat lang kunnen genieten van jullie Cas&Lux drinkfontein. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op!